Menu Sluiten

Dimmers voor led lampen

Met dimmers zelf de helderheid van led lampen instellen. Energiebesparende gadgets worden steeds populairder naarmate de bezorgdheid over het milieu meer bekendheid krijgt. De LED is zo’n efficiënt hulpmiddel van de afgelopen 20 jaar. Het belangrijkste onderdeel van elk huis of commerciële ruimte is tegenwoordig LED-verlichting. LED’s worden tegenwoordig op veel verschillende manieren gebruikt, zoals LED-buizen voor het verlichten van werkruimtes en in huis voor keuken en werkstations, en LED-flatpanels voor het verlichten van specifieke kamers in huis. LED-flatpanels die verzonken gemonteerd zijn, hebben de voorkeur omdat ze de architecturale stijl van het huis niet veranderen.

De milieuvoordelen van energiebesparing hebben de laatste jaren meer aandacht gekregen, wat heeft geleid tot de creatie van dimmers om het elektriciteitsverbruik verder te optimaliseren. Het gebruik van dimmers heeft een aantal grote voordelen, wat heeft geleid tot hun populariteit bij de consument.

Energiebesparing: aangezien de lichtintensiteit kan worden aangepast op basis van het benodigde verlichtingsniveau, helpt dit bij het maximaliseren van het elektriciteitsverbruik en als gevolg daarvan de elektriciteitskosten te verlagen.

Dimmers PWM en analoog

Dim methodes die je tegen kunt komen bij led lampen zijn PWM en analoog. Beide methoden hebben hun eigen voor- en nadelen.

Snel in- en uitschakelen van de lichtbron is de techniek die bij PWM-dimmen van toepassing is. Deze methode heeft als voordeel dat doordat de hoeveelheid stroom die door de LED vloeit constant blijft, de kleur van het licht niet verandert.

Daarentegen gebruikt analoog dimmen een variërende stroom met als belangrijkste voordeel eenvoudigere logische schakelingen.

Het gebruik van dimmers in inductieverlichting is een ander voorbeeld van hoe de technologie is verbeterd. Inductieve lampen zijn vaak uitgerust met een dubbele bedieningsschakelaar of een soort dimfunctie op twee niveaus. Velen van hen zijn ook uitgerust met geavanceerde geautomatiseerde systemen die de inductielampen aansturen. Zo hebben de inductielampen in parkeergarages nu dubbele schakelaars die gekoppeld zijn aan een infraroodsysteem. Het systeem handhaaft meestal een lage verlichting, maar als een infraroodsensor een mens detecteert, schakelt het onmiddellijk over naar een hoge verlichting.

Dientengevolge helpen dimmers ons om elektriciteit efficiënter te gebruiken en over te stappen naar een duurzamer en vriendelijker ecosysteem.

Led dimmers voor inbouw maar ook opbouw.
Geplaatst in dimmers

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *