Menu Sluiten

Dimmers voor led lampen

Energiebesparende gadgets worden steeds populairder naarmate de bezorgdheid over het milieu meer bekendheid krijgt. De LED is zo’n efficiënt hulpmiddel van de afgelopen 20 jaar. Het belangrijkste onderdeel van elk huis of commerciële ruimte is tegenwoordig LED-verlichting. LED’s worden tegenwoordig op veel verschillende manieren gebruikt, zoals LED-buizen voor het verlichten van werkruimtes en in huis voor keuken en werkstations, en LED-flatpanels voor het verlichten van specifieke kamers in huis. LED-flatpanels die verzonken gemonteerd zijn, hebben de voorkeur omdat ze de architecturale stijl van het huis niet veranderen.

De milieuvoordelen van energiebesparing hebben de laatste jaren meer aandacht gekregen, wat heeft geleid tot de creatie van dimmers om het elektriciteitsverbruik verder te optimaliseren. Het gebruik van dimmers heeft een aantal grote voordelen, wat heeft geleid tot hun populariteit bij de consument.

Energiebesparing: aangezien de lichtintensiteit kan worden aangepast op basis van het benodigde verlichtingsniveau, helpt dit bij het maximaliseren van het elektriciteitsverbruik en als gevolg daarvan de elektriciteitskosten te verlagen.

PWM en analoog zijn de twee dimmethoden die worden gebruikt met LED’s. Beide methoden hebben hun eigen voor- en nadelen.

PWM-dimmen houdt voornamelijk in dat de lichtbron snel wordt in- en uitgeschakeld. Deze methode heeft als voordeel dat doordat de hoeveelheid stroom die door de LED vloeit constant blijft, de kleur van het licht niet verandert.

Bij analoog dimmen wordt daarentegen een veranderende stroom verzonden, met als belangrijkste voordeel eenvoudigere logische schakelingen.

Het gebruik van dimmers in inductieverlichting is een ander voorbeeld van hoe de technologie is verbeterd. Inductieve lampen zijn vaak uitgerust met een dubbele bedieningsschakelaar of een soort dimfunctie op twee niveaus. Velen van hen zijn ook uitgerust met geavanceerde geautomatiseerde systemen die de inductielampen aansturen. Zo hebben de inductielampen in parkeergarages nu dubbele schakelaars die gekoppeld zijn aan een infraroodsysteem. Het systeem handhaaft meestal een lage verlichting, maar als een infraroodsensor een mens detecteert, schakelt het onmiddellijk over naar een hoge verlichting.

Dientengevolge helpen dimmers ons om elektriciteit efficiënter te gebruiken en over te stappen naar een duurzamer en vriendelijker ecosysteem.

Assortiment dimmers voor led lampen. Zelf de helderheid bepalen door middel van dimmers met led technologie. Zowel inbouw als opbouw modellen.

Geplaatst in dimmers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *