Menu Sluiten

Geld besparen met led verlichting

LED-verlichting toepassen en geld besparen op onderhouds- en energiekosten. Hier zijn enkele essentiële ideeën en tips voor het gebruik van LED-verlichting om kosten te besparen:

 1. Lagere energiekosten
  Vergeleken met conventionele gloeilampen en zelfs compacte fluorescentielampen (CFL’s) verbruiken LED-lampen veel minder energie. Als het om energieverbruik gaat, verbruikt een LED-lamp doorgaans 75-80% minder dan een gloeilamp met een vergelijkbaar vermogen. De elektriciteitsrekening daalt hierdoor snel.
 2. Verlengde levensduur
  LED-verlichtingsalternatieven gaan een stuk langer mee dan conventionele verlichtingsoplossingen. Een LED-lamp kan tot 25.000 uur of langer meegaan, terwijl een gloeilamp doorgaans 1.000 uur meegaat. Dit vertaalt zich in minder frequente lampvervanging en dus lagere kosten voor nieuwe lampen.
 3. Minder vaak vervangen
  LED-lampen behoeven veel minder vervanging omdat ze zo lang meegaan. Dit is met name handig in bedrijfsomgevingen waar onderhoudsuren duur zijn of op moeilijk bereikbare locaties.
 4. Produceren minder warmte
  In vergelijking met gloeilampen of halogeenlampen genereert LED-verlichting veel minder warmte. Dit kan ook resulteren in lagere energiekosten, omdat er de hele zomer minder vraag naar airconditioning zal zijn.
 5. Kortingen en subsidies
  Kortingen of subsidies worden soms verstrekt door overheden en energiebedrijven om de aanschaf van energiezuinige verlichting, zoals LED-lampen, aan te moedigen. Om vooraf geld te besparen, kun je kijken naar regionale initiatieven die soortgelijke voordelen bieden.

Geld besparen, adviezen voor de overstap naar LED verlichting

 • Onderzoek uw huidige verbruik: Maak een lijst van alle lampen die momenteel in uw huis of bedrijf in gebruik zijn en noteer welke het meest worden gebruikt. Deze zijn het meest logisch als uw initiële LED-omschakelingsopties.
 • Selecteer de juiste LED-lampen: Om te garanderen dat u de ideale sfeer en helderheid krijgt, houdt u bij de aankoop van uw LED-lamp rekening met de kleurtemperatuur (Kelvin-waarde) en de lichtopbrengst (lumen).
 • Onderzoek de kwaliteit: Hoewel goedkope LED-lampen misschien aantrekkelijk lijken, kunnen ze niet zo duurzaam zijn of evenveel energie-efficiëntie bieden als duurdere modellen. Investeer in goed beoordeelde, respectabele merken.
 • Maak gebruik van slimme verlichting: u kunt spraak- of app-bediening gebruiken om slimme LED-lampen te bedienen. Ze bieden kansen om nog meer energie te besparen door lichten uit te doen wanneer ze niet worden gebruikt en door geautomatiseerde routines te implementeren.
 • Dimmen: Kies voor dimbare LED-verlichting voor ruimtes waar u de helderheid van het licht wilt veranderen. Door dit te doen, kunt u nog meer energie besparen.
Geplaatst in besparing, energie rekening, korting, voordelen

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *