Menu Sluiten

High Bay led lamp

High Bay LED’s, ook wel UFO led lampen genoemd, worden meestal gebruikt in ruimtes met hoge plafonds. Ze hebben een grote lichtopbrengst en geven helder wit licht waardoor ze grote, hoge ruimtes volledig kunnen verlichten.

High Bay led lamp

De meeste gebouwen met hoge plafonds variëren in hoogte van 6 tot 12 meter. Hierdoor zijn deze LED lampen ideaal voor commerciële ruimtes zoals magazijnen, showrooms, winkels of winkelcentra. De kwaliteit van het licht dat ze uitstralen is belangrijker dan de kleur van de atmosfeer van het licht. Een 6000K uitvoering met de lichtkleur koud wit is dan ook de meest aangeboden High Bay LED lamp.

Waarom kiezen voor een High Bay?

In Nederland worden vaak gasontladingslampen en misschien zelfs halogeenlampen gebruikt voor High Bay verlichting. LED verlichting heeft als voordeel dat het gemiddeld 50% zuiniger is. Dit betekent dat een LED-lamp zichzelf in ongeveer een jaar zou moeten terugverdienen. Ook hebben ze geen opstartperiode nodig, waardoor de lamp direct helemaal zijn volledige lichtopbrengst geeft. Bij gasontladingslampen is dit niet het geval. Nog steeds niet overtuigd? De levensduur is ongeveer 50.000 bedrijfsuren. Deze gaan dus jarenlang mee.

Welke UFO-lamp moet ik gebruiken?
Er zijn verschillende richtlijnen waar u naar kunt kijken bij het selecteren van de juiste ufo led lamp. De meest typische methode is om de hoogte van de ruimte te meten. Is de hoogte van de ruimte tussen de vier en zes meter? Dan adviseren wij om 100W te gebruiken. Gebruik een 150W in een ruimte met een plafondhoogte van 6 tot 8 meter. Kies bij voorkeur voor een high bay LED 200W of een high bay LED 240W voor ruimtes hoger dan 8 meter.

Ze ze ook dimbaar?
Niet alle ufo LED lampen zijn dimaar. Of deze dimbaar is, staat specifiek vermeld in de specificaties van elke UFO-lamp. Als een UFO led lamp een 1-10V dimbare LED-driver heeft, is deze in de meeste gevallen dimbaar.

Geplaatst in Led High Bay, zakelijk

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *