Menu Sluiten

LED besparingscalculator

Met de LED besparingscalculator snel en makkelijk uitrekenen wat de besparing is als overgestapt wordt op led verlichting. Omdat het stroomverbruik ook aanzienlijk lager wordt ook nog goed voor het milieu.

Twee kolommen
Verticaal
Horizontaal
Besparing uitrekenen
Jaarlijkse besparing
Naam Totaal
"{{getWooProductName}}" is toegevoegd aan je winkelwagen
Heb je een promotiecode?
Promocode Verberg Toon

LED besparingscalculator voorbeeld berekening

Door 5 lichtbronnen met een vermogen van 60 Watt te vervangen door 6 Watt uitvoeringen is er een besparing van € 88,70 per jaar. Met deze berekening uitgaande van 3 branduren per dag en een kWh prijs van € 0,30.

Vervang bijvoorbeeld een heel pand (bijvoorbeeld woonhuis, winkel, kantorencomplex, magazijn) en bespaar aanzienlijk op de energie kosten. Wat natuurlijk te merken is in de portemonnee.

Led besparingscalculator

Overstap tips

 • Begin met de meest gebruikte lampen.
  Begin met het vervangen van de lampen in je woonkamer of keuken die je het meest gebruikt. De grootste energiebesparing komt hieruit voort.
 • Houd rekening met de kleurtemperatuur.
  Er zijn veel kleurtemperaturen voor LED-lampen, gemeten in Kelvin (K). Selecteer daglicht (5000K–6500K) voor helder, natuurlijk licht, koel wit (3500K–4100K) voor zakelijke ruimtes en warm wit (2700K–3000K) voor een comfortabele sfeer.
 • Compatibiliteit verifiëren.
  Controleer of de LED-lampen werken met de dimmers en armaturen die u momenteel heeft. Mogelijk moet u uw oude dimmers vervangen, omdat sommige niet goed werken met LED’s.
 • Onderzoek de emissie van licht.
  Vaak worden LED-lampen gecategoriseerd op basis van hun lichtopbrengst in plaats van hun wattage. Als algemene regel geldt dat een LED-lamp ongeveer 10% van het wattage van een gloeilamp nodig heeft om dezelfde helderheid te bereiken. In plaats van een gloeilamp van 60 watt kan bijvoorbeeld een LED-lamp van 6-10 watt worden gebruikt.
 • Koop lampen van hoge kwaliteit.
  Investeer in LED-lampen van bekende fabrikanten met solide garanties. Goedkopere opties gaan mogelijk niet zo lang mee en daarom minder effectief.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt u snel overstappen op LED-verlichting en genieten van alle voordelen die deze technologie te bieden heeft.