Menu Sluiten

Led bouwlampen

Led bouwlampen zijn lampen geschikt voor voor bouwwerkzaamheden en -activiteiten zowel buiten als binnenshuis.

Een led bouwlamp zorgt voor heldere verlichting, waardoor klussers en bouwvakkers goed zicht hebben op hun werk. Halogeen lampen kom je nog regelmatig tegen in bouwlampen, zoals ook andere felle lampen. Als u last heeft van de warmte van de lamp, kunt u in plaats daarvan een LED-bouwlamp gebruiken. Bovendien is de bouwlamp stevig, waardoor hij bestand is tegen beschadigingen tijdens bouwprojecten.

Robuust en degelijk, dat zijn 2 van de kenmerken van led bouwlampen. Omdat ze voor verschillende toepassingen gebruikt worden (het woord zegt het al, bouw) moeten ze wel tegen een stootje kunnen. Een ander groot voordeel is de lichtopbrengst, een werkplek moet goed verlicht zijn. De energiekosten spelen natuurlijk ook een rol, door de led uitvoering zijn ze ook nog eens extreem zuinig wat betreft elektriciteit.

Het snoer van de lamp is lang, waardoor je hem gemakkelijk kunt verplaatsen tijdens het werken of een stopcontact vanuit een andere kamer kunt gebruiken als de groep is uitgeschakeld voor de kamer waar de klus wordt geklaard.

Wat is de ideale sterkte voor led bouwlampen?

Voor de meeste taken is een bouwlamp met 1000 lumen voldoende, maar in bepaalde situaties kan het kiezen van een hogere lichtintensiteit handig zijn. Het is bijvoorbeeld zinvol om een helderdere lamp te gebruiken om grotere ruimtes buiten te verlichten.

Gewone halogeenlampen verbruiken veel energie, omdat bouwlampen vaak langere tijd aan staan. Ongeveer tien jaar geleden kwamen de eerste LED-bouwlampen op de markt. Door hun lage energieverbruik wonnen ze meteen aan populariteit. Helaas waren er kinderziektes met de eerste LED-bouwverlichting, en de kosten ervan waren daarentegen onbetaalbaar.

Gelukkig worden LED-bouwlampen steeds betaalbaarder. Dit is uiteraard gedeeltelijk te wijten aan het feit dat steeds meer lichtfabrikanten zich uitsluitend concentreren op het maken en ontwikkelen van LED-chips. Bovendien worden deze producenten steeds beter in het produceren van LED-lampen.

Bouwlampkoning.nl, de specialist op het gebied van led bouwlampen en statieven. Voor led strips moet je bij de Ledstripkoning zijn.

Geplaatst in bouwlampen

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *