Menu Sluiten

Led strip verlichting

Led strip verlichting zijn Surface-Mounted Light-Emitting Diodes (SMD LED’s) en andere componenten gemonteerd op een flexibele printplaat. Ook wel bekend als LED-tape of lintverlichting en het heeft meestal een zelfklevende achterkant.

De enige toepassingen voor stripverlichting in het verleden waren accentverlichting, achtergrondverlichting en decoratieve verlichting. Door de hoge helderheid is led stripverlichting ideaal voor een verscheidenheid aan toepassingen. Vervanging van TL- en halogeenarmaturen, indirecte verlichtingstoepassingen, ultraviolette (UV) inspectie tijdens productieprocessen, decor- en kostuumontwerp en zelfs plantengroei. Dit komt door een verbeterd lichtrendement en krachtigere SMD’s.

Led strip verlichting

Neon led strip verlichting

“Flex neon” led strips zijn sinds 2021 het alternatief voor neon reclameverlichting. Flex LED-tape is een led strip die is ontworpen om op neonlichten te lijken. Het siliconen kanaal, waar de led strip is geplaatst, weerkaatst en richt het licht van de led’s in een richting die 90 graden is ten opzichte van de richting waarin de SMD-LED’s zijn gericht. Met dit ontwerp kunnen de lichten worden gebogen op een manier die het omgekeerde lijkt te zijn van hoe conventionele led strips kunnen worden gebogen, waardoor men er afbeeldingen mee kan maken die op neonreclames lijken.

De voeding, ook wel bekend onder de naam driver, voorziet de led strip verlichting van stroom. Deze is afhankelijk van het type, 12 of 24 volt gelijkstroom. De gemeenschappelijke gelijkstroom van 5 volt die USB-apparaten gebruiken, voedt USB-striplampen. Er zijn ook netspanning LED strips verkrijgbaar. Deze zijn minder flexibel en zwaarder vanwege hogere spannings- en stroomwaarden, dikke coatings voor schokveiligheid en hoge IP-waarden met beperkte snijpunten. Maar ze hebben het voordeel dat ze bruikbaar zijn in veel langere enkele lengtes zonder een helderheidsdaling over deze lengte.

Led strip verlichting is geschikt voor binnen of buiten afhankelijk van het type. Het type aanduiding IP bepaald dan in hoeverre de strip waterdicht is. De strip is aanpasbaar wat betreft lengte en is daardoor geschikt voor vele toepassingen. Stripverlichting wordt vaak gebruikt in niet-traditionele verlichtingstoepassingen, zoals verlichte kleding of doe-het-zelfprojecten. Computerverlichting, kostuumverlichting, speelgoedverlichting, omgevingsmonitor- en displayverlichting zijn enkele voorbeelden.

Geplaatst in led strips

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *