Menu Sluiten

Led strip verlichting

Led strip verlichting zijn Surface-Mounted Light-Emitting Diodes (SMD LED’s) en andere componenten gemonteerd op een flexibele printplaat. Ook wel bekend als LED-tape of lintverlichting en het heeft meestal een zelfklevende achterkant. De enige toepassingen voor stripverlichting in het verleden waren accentverlichting, achtergrondverlichting en decoratieve verlichting. LED-stripverlichting kan nu voor een verscheidenheid aan toepassingen worden gebruikt, waaronder werk verlichting met hoge helderheid, vervanging van TL- en halogeenarmaturen, indirecte verlichtingstoepassingen, ultraviolette (UV) inspectie tijdens productieprocessen, decor- en kostuumontwerp en zelfs plantengroei. Dit komt door een verbeterd lichtrendement en krachtigere SMD’s.

Led strip verlichting

Neonreclameverlichting wordt vanaf 2021 ook reeds vervangen door “Flex neon” led strips. ‘Neon’ of ‘flex’ LED-tape is een led strip die is ontworpen om op neonlichten te lijken. Het siliconen kanaal, waar de led strip is geplaatst, weerkaatst en richt het licht van de led’s in een richting die 90 graden is ten opzichte van de richting waarin de SMD-LED’s zijn gericht. Met dit ontwerp kunnen de lichten worden gebogen op een manier die het omgekeerde lijkt te zijn van hoe conventionele led strips kunnen worden gebogen, waardoor men er afbeeldingen mee kan maken die op neonreclames lijken.

Meestal wordt 12 of 24 volt gelijkstroom van een voeding, ook wel driver genoemd, gebruikt om LED-stripverlichting van stroom te voorzien. De gemeenschappelijke gelijkstroom van 5 volt die USB-apparaten gebruiken, voedt USB-striplampen. Er zijn ook netspanning LED strips verkrijgbaar. Deze zijn minder flexibel en zwaarder vanwege hogere spannings- en stroomwaarden, dikke coatings voor schokveiligheid en hoge IP-waarden met beperkte snijpunten. Maar ze hebben het voordeel dat ze bruikbaar zijn in veel langere enkele lengtes zonder een helderheidsdaling over deze lengte.

Afhankelijk van of ze weerbestendig zijn, wordt led strip verlichting gemaakt voor zowel binnen- als buitengebruik. De strip is bijzonder aanpasbaar en kan in verschillende toepassingen worden gebruikt. Stripverlichting wordt vaak gebruikt in niet-traditionele verlichtingstoepassingen, zoals verlichte kleding of doe-het-zelfprojecten. Led strips zijn zeer draagbaar omdat ze kunnen worden gevoed door een USB-apparaat of batterijpakket. Computerverlichting, kostuumverlichting, speelgoedverlichting, omgevingsmonitor- en displayverlichting zijn enkele voorbeelden.

Kijk voor een compleet led strip assortiment en accessoires op Ledverlichtingstrips.nl

Geplaatst in led strips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *