Menu Sluiten

Led TL

Led TL verlichting is verkrijgbaar in 4 verschillende fittingen en 7 verschillende lengtes. Vervang uw huidige verlichting door de led uitvoering en bespaar fors op uw energiekosten. De gemiddelde terugverdientijd is 1 jaar!

Vervangen is makkelijk en het armatuur hoeft niet aangepast te worden. Doordat led verlichting TL lampen een levensduur hebben van 50.000 uur kunnen deze jarenlang branden zonder dat ze aan vervanging toe zijn. Hierdoor zijn de onderhoudskosten dus beduidend lager dan bij traditionele TL buizen. De led TL buizen zijn verkrijgbaar met G5 (T5), G13 (T8), S14s en S14d fittingen. Het verschil bij de G5 en G13 zit hem in de diameter, deze is bij de G5 ongeveer 1,5 cm en bij de G13 is dit 2,5 cm.

G5 fitting

Fitting geschikt voor T5 led TL’s met een diameter van ongeveer 1,5 cm. T5 TL buizen zijn de nieuwere generatie die na de T8 zijn gekomen met de nadruk op minder energie verbruik.

G13 fitting

Deze fitting is voor de eerste generatie TL buizen met een diameter van ongeveer 2,5 cm. In de praktijk is dit dan ook de meest voorkomende fitting. Zijn veelal toegepast in winkels, magazijnen en overige grote ruimtes waar veel licht nodig is.

S14d en S14s fitting

Lampen met een S14s en S14d voet behoren eigenlijk ook tot de groep TL’s. Typische toepassingsgebieden voor dit type lamp zijn lichtlijsten in kasten, boven de spiegel en in de keuken onder de kasten. Natuurlijk kun je ze ook in andere toepassingen vinden.

Bij de S14d fitting zit er meestal maar ééntje aan de lamp en bevindt zich deze in het midden van de TL aan de onderkant. Bij de S14s zijn het twee fittingen die zich in tegenstelling tot andere TL’s aan de onderkant bevinden.

Led TL energie besparing voorbeeld

Rekenvoorbeeld bij 25 TL buizen, 11 uur per dag en 6 dagen per jaar:

  • Eenmalige investering € 375,-
  • Besparing per jaar € 620,-
  • Terugverdientijd 6 maanden
  • Totale besparing op levensduur € 9500,-