Menu Sluiten

Led toepassingen

Tegenwoordig zijn de led toepassingen bijna onbeperkt. Het wordt niet alleen thuis gebruikt maar ook zakelijk en zelfs in auto’s.

Led toepassingen

Zo wordt thuis led het meeste gebruikt als hoofd verlichting, bestaande lampen zoals de welbekende E27 fitting zijn makkelijk te vervangen door een led uitvoering. Het enigste waar op gelet moet worden is als er een dimmer gebruikt wordt. De bestaande dimmer moet dan ook led kunnen dimmen, anders gaat de lamp knipperen. Ook decoratief wordt het veel toegepast om extra sfeer in bijvoorbeeld de woonkamer of keuken te verkrijgen.

Led strips zijn populair

De led toepassingen op strips gebied zijn zeer populair. Deze zijn namelijk op maat te maken en ook bijvoorbeeld op een hoek te monteren door middel van hulp stukken. Ook kunnen met de RGB en RGBW uitvoeringen kleuren en helderheid ingesteld worden om zo de perfect sfeer te maken.

Ook is het mogelijk om de verlichting volledig via een app op de smartphone of tablet te bedienen. Hiervoor zijn kant en klaar sets te verkrijgen die binnen een paar minuten gebruikers klaar zijn.

Zakelijk kosten besparend

Op zakelijk gebied zijn er steeds meer bedrijven en met name winkeliers die led zijn gaan gebruiken. Omdat het stroomverbruik van led verlichting aanzienlijk lager is dan traditionele TL’s en halogeen lampen zijn de vaste kosten minder. De aanschaf is dan wel iets duurder maar de gemiddelde terug verdien tijd is 1 tot 2 jaar. Nog een groot voordeel is dat led verlichting een zeer lange levensduur heeft, gemiddeld tussen de 30.000 en 50.000 uur. Op die manier worden er geen extra kosten meer gemaakt zoals het vervangen van kapotte TL’s.

Dat de led ontwikkeling niet stil staat laat de auto industrie wel zien. Bepaalde auto merken gebruiken led nu al als hoofdverlichting. Ook binnen in auto’s wordt het al veel toegepast.

Voor buiten

In de juiste uitvoering kan led ook buiten gebruikt worden, denk hierbij aan toepassingen in de tuin, als gevelverlichting, op parkeer terreinen en zelfs het voetbalveld. Hierbij moet er op gelet worden dat de juiste IP waarde gebruikt worden. Dit is de mate van waterdichtheid en waar deze gebruikt kan worden.