Menu Sluiten

Led verlichting voordelen

Led verlichting wordt steeds populairder door de vele voordelen en de manier waarop deze soort verlichting wordt toegepast. Met deze verlichting is een flinke besparing te realiseren wat betreft de stroom rekening en ook wat betreft de levensduur.

Led lamp E27

Stroom en milieu besparen met led verlichting

Leds gebruiken aanzienlijk minder stroom dan traditionele gloeilampen en spaarlampen. Bijvoorbeeld een gloeilamp met een verbruik van 40 Watt heeft in led uitvoering maar 4 Watt verbruik met dezelfde licht opbrengst, dat is dus een besparing van ruim 90 procent. Een spaarlamp met diezelfde lichtopbrengst gebruikt 8 Watt, deze vervangen door een led lamp levert een besparing op van 80 procent.

Omdat er minder fossiele brandstoffen nodig zijn om de energie voor dit soort verlichting te produceren, helpt het gebruik ervan ook het milieu. Dat deze niet meer in de schappen van de winkels liggen was dan ook één van de redenen.

Led lichtopbrengst

De efficiëntie en daarmee  lichtopbrengst zijn ook nog eens beduidend beter. Het aantal Lumens (eenheid van licht) per Watt is hoger dan welke andere verlichting dan ook. Hoe hoger deze waarde hoe meer lichtopbrengst er zal zijn waardoor er ook bespaart gaat worden.

Levensduur en duurzaamheid

Nog een groot voordeel van led verlichting is de levensduur. Een gemiddelde gloeilamp heeft een levensduur van zo’n 1000 uur en een spaarlamp 5000 uur, led lampen gaan zonder problemen 50.000 uur mee wat de duurzaamheid dus aanzienlijk hoger maakt. Daarbij zijn deze lampen minder gevoelig voor trillingen en schokken in verhouding met andere verlichting zoals TL buizen. De auto branche maakt hiervan dus al gebruik door het toepassen van led technologie in onder andere remlichten en koplampen.

Minder warmte ontwikkeling

Als laatste voordeel is de warmte ontwikkeling. Iedereen weet hoe warm gloeilampen en andere verlichting kunnen worden. Een gloeilamp zet namelijk maar 10% van energie om in licht, die andere 90% wordt omgezet in warmte. Bij led lampen is dit precies andersom, licht vormt 90% van de energie, terwijl warmte de resterende 10% uitmaakt.

Conclusie

Wacht niet langer en stap over op de nieuwe manier van verlichten, het heeft alleen maar voordelen.

Geplaatst in led verlichting, voordelen

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *