Menu Sluiten

Solar tuinpaal

Een solar tuinpaal is een buitenverlichtingscomponent voor de tuin waarop zonnepanelen zijn geïnstalleerd. De elektriciteit die door deze zonnepanelen wordt geproduceerd, wordt gebruikt om LED-verlichting rechtstreeks van stroom te voorzien of wordt opgeslagen in batterijen. Omdat er geen externe stroombron nodig is, is de solar tuinpaal een milieuvriendelijk en energiezuinig alternatief.

Solar tuinpaal fotocel

Een ingebouwde fotocel in de meeste tuinpalen op zonne-energie zorgt ervoor dat de verlichting bij zonsondergang automatisch aangaat en bij zonsopgang uitgaat. Een fotocel is een elektronisch apparaat dat veranderingen in het lichtniveau kan detecteren. Lichtsensor is een andere benaming voor fotocel. Het foto-elektrische effect, dat licht omzet in elektrische stroom, vormt de basis voor de werking ervan. Een fotocel wordt gebruikt in verlichtingssystemen, zoals die in tuinpalen op zonne-energie, om de verlichting bij zonsondergang automatisch aan te doen en bij zonsopgang automatisch uit te schakelen.

Omdat ze hernieuwbare energiebronnen gebruiken en eenvoudig te installeren zijn (geen bedrading nodig), zijn tuinpalen op zonne-energie populair. Ze dragen ook bij aan een lagere energierekening. Ze zijn vooral handig op locaties, zoals geïsoleerde tuingedeelten, waar het installeren van conventionele draad een uitdaging is.

Als u overweegt een tuinpaal op zonne-energie te kopen, zorg er dan voor dat deze aan uw behoeften voldoet door te kijken naar de kwaliteit van het zonnepaneel, de batterijcapaciteit en de helderheid en kleur van de LED-verlichting.

Verschillende uitvoeringen van klassiek tot modern. Favoriet voor in de tuin zijn de solar priklampen uitvoering omdat deze makkelijk in de grond gaan. Bij de overige zijn er bevestigingen nodig.

Te slotte, om optimaal gebruik te maken van de lichtopbrengst ‘s avonds is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de lampen overdag veel (zon) licht opvangen zodat de interne accu vol geladen kan worden.

Geplaatst in buiten, tuinverlichting

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *