Menu Sluiten

Solar verlichting, hoe werkt het?

Solar verlichting, zoals de naam al een beetje aangeeft, werkt op zonne-energie. Simpel gezegd: het is verlichting die gebruik maakt van de zonnestralen! De zonnepanelen op de lamp zetten zonlicht direct om in elektrische energie. Je krijgt licht omdat de elektriciteit wordt opgeslagen in oplaadbare batterijen, die de lamp ‘s nachts van stroom voorzien. Met een opgeladen batterij hebben de meeste soorten lampen op zonne-energie een brandduur van ongeveer zes uur. Je kunt dit eenvoudig gebruiken om tuinverlichting ‘s avonds aan te laten.

Solar verlichting, hoe werkt het.

Solar verlichting voordelen

Uiteraard is zonne-verlichting ongelooflijk milieuvriendelijk en duurzaam. Praktisch gesproken heeft het ook het voordeel dat het eenvoudig te installeren is: er zijn geen draden of kabels nodig. Uiterst nuttig voor het verlichten van moeilijk bereikbare delen van uw tuin of voor situaties waarin uw tuin al volledig is beplant. Omdat het draadloos is en uitsluitend afhankelijk is van de zon, is het ook een uiterst veilige optie voor verlichting.

Goed om te weten

Het plaatsen van de lampen op de juiste locaties is van cruciaal belang bij het installeren van tuinverlichting op zonne-energie. Om de accu van de solar tuinlampen op te laden, moeten de zonnecellen overdag voldoende licht kunnen opvangen.

Solar verlichting nadelen?

Aan elk voordeel kleven nadelen, en verlichting op zonne-energie vormt hierop geen uitzondering. Omdat hij, zoals eerder gezegd, op batterijen werkt, zal de lichtopbrengst van uw lamp na verloop van tijd afnemen naarmate de batterij leeg raakt. Een ander nadeel is dat de zon niet altijd schijnt. Het kan dus voorkomen dat uw lamp op sommige dagen niet brandt! Houd er bovendien rekening mee dat tuinverlichting op zonne-energie minder licht uitstraalt dan de meeste tuinverlichting die op elektriciteit werkt. Het ware doel van tuinverlichting op zonne-energie is het bieden van sfeerverlichting.

Conclusie

Uiteindelijk wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen en is verlichting op zonne-energie een eenvoudige en effectieve manier om sfeer in de tuin te creƫren en tegelijkertijd waarde toe te voegen aan het terras of tuin.

Kijk gerust eens op Solarlampkoning, zij zijn de specialist op het gebied van zonne-energie verlichting.

Geplaatst in solar

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *