Menu Sluiten

Stroomverbruik led verlichting

We kennen allemaal de spaarlampen die al zuinig zijn. Maar het kan nog beter. Stroomverbruik led verlichting is nog lager dan spaarlampen.

Spaarlampen zijn al een tijdje het alternatief voor gloeilampen, maar met led verlichting ga je nog meer energie besparen. Het stroom verbruik van led verlichting is beduidend lager dan spaarlampen en traditionele gloeilampen waardoor je een veel lagere energie rekening krijgt.

Vernieuwende technologie├źn die steeds meer in moderne woningen of renovaties worden toegepast. Deze jonge maar nog steeds ontwikkelende technologie heeft een energieverbruik dat nog veel lager gaat dan dat van de conventionele spaarlampen.

Stroomverbruik led verlichting vergelijking

  • Gloeilamp 40 Watt  =  Spaarlamp 8 Watt  =  Led lamp 5 Watt
  • Gloeilamp 60 Watt  =  Spaarlamp 12 Watt  =  Led lamp 8 Watt
  • Gloeilamp 75 Watt  =  Spaarlamp 16 Watt  =  Led lamp 10 Watt
stroomverbruik led verlichting

Met led verlichting is de besparing bijna 90% wat zeker in de stroom rekening terug te vinden is!
3 reacties

  1. Puttemans

    Mooie vergelijking van lampen maar graag ook vermelden hoeveel licht je hiervoor krijgt. Wat heb ik aan een lamp die weinig verbruikt als ik ook niet veel zie met deze lamp?

  2. Fruttenboel

    Ik heb net 4 PL-S lampen van 11 Watt gemeten en die verbruiken allemaal 35 Watt of meer. Blijkbaar vreet het VSA 24 Watt of meer op. Daar gaat mijn besparing, waar ik al 40 jaar in geloof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *