Menu Sluiten

Voorbeelden waar led verlichting wordt toegepast

Of je nu bestaande verlichting gaat vervangen of nieuwe installeren, led heeft vele voordelen en is makkelijk toepasbaar. Met led verlichting tover je saaie donkere ruimtes om in kleurrijke en levendige omgevingen. Led wordt al in vele sectoren toegepast zoals openbare plaatsen, ziekenhuizen, industrie, beveiliging, handel, woningbouw, auto’s en elektronica. De aanwezigheid van led kom je wereldwijd tegen in tal van uitvoeringen.

Enkele toepassingen waarbij traditionele verlichting is vervangen door led:

In de kleinhandel

Door gebruik te maken van led’s in bijvoorbeeld een juwelierszaak, kledingwinkel, supermarkt, boetiek, winkelcentra en andere winkels wordt er gezorgd voor een andere uitstraling. Led verlichting wordt gebruikt om het product of artikel te markeren en om een bepaalde luxueuze sfeer te creëren. De winkelervaring wordt verbeterd met koele en kleurrijke verlichting.

Op de werkplek

Medewerkers blijven op hun werkplek met de juiste creatieve verlichting. Led biedt door verschillende kleuren en draagbaarheid de flexibiliteit om elke vorm en ontwerp te verlichten. Een juiste richting van de led en een gecontroleerde intensiteit resulteert in een prettige ruimte om te werken.

Industrie en magazijnverlichting

Fabrieken en industrieën zijn in de meeste gevallen groot en werken 24 uur per dag om artikelen te produceren. Om goed en efficiënt te kunnen werken is veel licht nodig, dus overstappen op led is een goede optie. Overschakelen op led verlichting heeft hun energie kosten verlaagd en dat zonder in te leveren op de lichtkwaliteit.

Buiten

Buitenruimtes worden met led op een ongeëvenaarde manier verlicht. Op de weg en op parkeer plaatsen wordt steeds meer gebruik gemaakt van led verlichting om niet alleen de zichtbaarheid aan te spreken maar ook uit veiligheidsredenen. In de steden wordt de straatverlichting vervangen door led uitvoering om een betere efficiëntie en daarmee betere lichtkwaliteit te krijgen. Ook hotels, luchthavens, stadsparken en stations maken steeds meer gebruik van led verlichting voor betere lichtprestaties, beveiliging en lagere onderhoudskosten.

Indicatoren

Led’s worden veel gebruikt als licht indicatoren. Dit vanwege het geringe stroom verbruik, weinig onderhoud en kleine afmeting. Denk hierbij aan glasvezel technieken, auto industrie en telecommunicatie.

Voor decoratieve toepassingen

De laatste tijd wordt led verlichting steeds meer decoratief toegepast. Wat te denken van led’s in de kerstboom, foto/schilderij lijsten, vitrines en feest gerelateerde artikelen.

Indien het waterdicht moet zijn

Doordat de technologie steeds verbeterd wordt zijn led’s ook waterdicht beschikbaar. Hierdoor kunnen ze dus ook worden toegepast als zwembad onderwater verlichting. Door de meer kleurige en helderheid instellingen kunnen magische effecten worden gecreëerd.
Natuurlijk zijn bovenstaande zaken ook toe te passen in vijvers, watervallen, aquariums en andere soorten water fonteinen.

Geplaatst in led verlichting, toepassingen

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *