Menu Sluiten

Zakelijke led verlichting

Met zakelijke led verlichting zoals TL buizen, spotjes en downlights kun je behoorlijk besparen op de energie rekening. In de huidige tijd van stijgende energiekosten is dat geen overbodige luxe. Omdat bij veel bedrijven de verlichting lang brand kunnen de besparingen al snel oplopen.

In bijvoorbeeld magazijnen waar TL buizen gebruikt worden is er al snel sprake van 12 uur brandtijd. Traditionele TL buizen gebruiken zo’n 36 – 72 Watt terwijl de led uitvoeringen zo’n 18 Watt gebruiken. Bij één TL buis is dat dus een besparing van maximaal 216 Watt per 12 uur.  Reken maar uit wat dat voor een grote besparing oplevert bij 50, 100 of zelfs nog meer TL buizen. De besparingen in magazijnen zijn nog hoger door het gebruik van High Bays. Bij een traditionele High Bay lamp van 1200 Watt  volstaat een led variant van slechts 150 Watt. Dat is dus een ruime besparing van 1000 Watt per lamp!

Zakelijke led verlichting voor in magazijnen

Bovenstaande voorbeelden kom je natuurlijk ook op andere plekken tegen. In magazijnen is het licht gemiddeld 5 dagen in de week aan, in veel winkels tegenwoordig is dat zelfs 7 dagen in de week in combinatie met koopavonden. Wat betreft energie kosten zijn op dat gebied besparingen snel te realiseren. De energie kosten dalen flink door gebruik te maken van zakelijke led verlichting.

Zakelijke led verlichting terugverdientijd

Een ander aspect is natuurlijk de aanschaf waarde, dus moet natuurlijk eerst verrekend worden in de besparingskosten. De aanschaf van welk soort zakelijke led verlichting heeft natuurlijk invloed op de terug verdien tijd. Maar in het algemeen geldt er een gemiddelde terug verdien tijd van 1 jaar.

Een ander groot voordeel van led is de lange levensduur. Bijvoorbeeld, een led TL heeft een levensduur van 30.000 uur. Bij 10 uur per dag en 250 dagen blijft deze dan 12 jaar branden. De facilitaire kosten dalen doordat led verlichting minder snel aan vervanging toe is.

Blijf dus in deze moeilijke tijden niet langer ‘normale’ lampen gebruiken en stap over op zakelijke led verlichting. Om dit nog meer aantrekkelijk te maken is er ook nog een tijdelijke korting op het assortiment tot wel 80%.

Het complete assortiment zakelijk led verlichting.

Geplaatst in spots, TL, zakelijk

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *